Årets melodi grand prix blev overdøvet af politiske udråb

7360964-eurovision2014

Det store eurovision show, som i højeste grad burde handle om musik, show og udklædning, blev i år påvirket af politiske opråb.

I gårsdagens eurovision vandt den skæggede dame fra Østrig. En sang der på forhånd var populær blandt bookmakerne, og som havde toner, der mindede om et soundtrack til en James Bond film. Sangerinden vandt ikke kun den store sangpris men også statemented om plads til alle.

Den skæggede dame stod ikke kun på scenen i sin guldkjole og med sin store stemme, men stod også som et forbillede for verdens homoseksuelle. Optræden blev et opråb til verdens, og måske især Ruslands, modstandere af homoseksuelle. Årets sejr blev derfor ikke kun musikalsk men også politisk.

Det var ikke kun hos årets vinder, man kunne skimte en snært af politik. Ruslands repræsentanter fik den også at mærke. Buen og råb fra publikum overdøvede klapsalverne til Ruslands tvillingesangere, som ellers flere gange havde udtrykt, at de var her for at synge og ikke for at deltage i politiske debatter.

Har folk glemt, hvad melodi grand prix går ud på? Melodi grand prix er en fest for mangfoldigheden, og en fest der handler om musik og gode sange. Men i år forsvandt den målsætning en smule. Årets deltagere viste et musikalsk niveau, der var højere end set længe. Alligevel føles det som om, at årets stemmer var påvirket er politiske holdninger frem for smag for musik.

Jeg er ikke en musikalsk ekspert, men mener stadig, jeg kan høre forskel på en fængende vindersang og en ballade, som så ofte før er blevet fremført. Personligt synes jeg, at der var andre sange, der havde større musikalsk værdi end det Østrigske bud. Men om Østrig vandt grundet sangens kvalitet, eller hvad den skæggede dame står for, er ikke til at vide. Men lige meget hvad viste resultatet fra årets melodi grand prix, at mangfoldighed fylder meget på dagsordnen blandt mange europæer. En udvikling jeg kun kan klappe i mine hænder over.

2 responses to “Årets melodi grand prix blev overdøvet af politiske udråb

  1. Pingback: | CeTv-News·

  2. Pingback: Årets melodi grandprix blev overdøvet af politiske udråb | Cetv News·

Leave a comment